EPILARE
DEFINITIVA

Epilare SPL Square Pulsed Light

Ce este epilarea SPL

Noua tehnică pe care ULTRA TONIQUE  o pune la dispoziția clientelor sale aduce ceva revoluționar şi mult mai sigur. Aparatul Yperion L 900, vine din Franța şi aduce nou conceptul SPL (square pulsed light) - o inovaţie în domeniul luminii pulsante ce oferă rezultate excepționale.

Este foarte important sa știm exact ce presupune epilarea definitiva  si cum fiecare dintre noi suntem  unice, discuția directa cu specialiștii cabinetului este imperios necesara.

Trebuie sa stiți totuși niște reguli generale: pe scurt, lumina este atrasa de firul de par, ajunge la foliculul acestuia (rădăcina) si îl distruge. Zona ce va fi epilată va fi curățată si dezinfectată. Se aplica un gel identic cu cel folosit in ecografie si se trece la epilarea zonei. Aparatul Yperion are un sistem foarte performant de răcire asa ca procedura nu este dureroasa. Sigur ca , în funcție de culoarea pielii (persoanele cu pielea mai alba vor avea un „confort” mai ridicat), densitatea firului de par, sau sensibilitatea fiecărei persoane, senzația poate fi diferita. Zona pe care dorim sa o tratam nu trebuie epilată cu ceara sau prin alta metoda de smulgere  cu cel puțin 3 saptamâni  inainte de ședinta de epilare definitiva. Parul din zona respectiva va fi ras inainte iar daca este vorba de fata va fi taiat cu un aprat special. Firul de par are trei stadii de creștere : anagen, catagen , telogen. Nu putem distruge decât firele de par aflate in creștere, suficient dezvoltate astfel incat sa fi depașit suprafața pielii si sa fi acumulat suficienta melanina (substanța ce le colorează) - stadiul de creștere anagen. Pe corp exista intre 20-25% fire de par in acest stadiu de creștere deci doar atâtea „omoram” intr-o sedinta.

Din aceste motive nu putem epila definitiv intr-o singura sedinta - se recomanda de la 6 la 8 ședințe, in funcție de fiecare pacient in parte. De asemenea nu trebuie sa ne expunem la soare inainte si nici dupa ședinta de epilare o perioada de minim 15 zile. Nu exista riscuri la folosirea acestei metode dar exista câteva contraindicații: sarcina, epilepsia, diabetul in stare avansata, tumori pe piele si tratamentele cu medicamente fotosensibile.

Credem ca este bine de știut că la noi in clinica aparatul este folosit  doar de personal ce are pregătire in domeniul medical si care si-a luat atestatul de folosire a acestuia in Franța.

Putem sa va mai spunem ca reprezentantul  firmei Yperion in Romania, ne considera printre primele trei cabinete din tara (in funcție de numărul de pacienți si de rezultatele obținute).

Exista efecte secundare la epilare definitiva SPL?

In anumite cazuri, poate apărea roșeață in zona tratata, edem local sau “peri-follicular papulae” (pielea de găina). Aceste efecte dispar la câteva ore de la tratament. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, nu exista efecte secundare vizibile.

De ce durează un timp pana ce firele de par cad?

Dupa o ședință de epilare definitiva SPL, parul este detașat de folicul dar rămâne in bulb. Este împins progresiv spre înafară in timpul exfolierii pielii. Din aceasta cauza parul in aparenta creste pentru inca o săptămână sau doua.

De ce avem nevoie de mai multe ședințe?

Razele luminoase emise de aparatul SPL poate acționa pe acele fire de par in faza lor de creștere. Statistic, in ciclul creșterii firului de par, este estimat ca 20% din fire sunt in faza de creștere (faza anagena - doar atunci firul de par este prins de rădăcina lui). Din acest motiv avem nevoie de mai multe ședințe.

De cate ședințe de SPL avem nevoie ?

Numărul ședintelor depinde de culoarea firului de par si a pielii, zona de tratament si factori genetici individuali. Din acest motiv este dificil sa spunem un număr exact de ședințe. Dar este general acceptat ca o medie de 6-8 ședințe da rezultatele așteptate. Se va efectua o ședintă la 4 saptamâni. Inca de la prima ședintă efectele sunt vizibile.

Toate tipurile de par pot fi epilate definitiv?

Cele mai bune rezultate sunt obținute pentru parul mai închis la culoare (mai bogat in melanina).

Firele deschise la culoare sau foarte fine sunt mai dificil de tratat.

Firele de par alb sau roșu nu pot fi tratate cu aceasta metoda.

Este foarte importanta evitarea bronzării (naturale/artificiale) înaintea tratamentului.