EPILARE
DEFINITIVA

Epilare Laser Alexandrite

Cum aleg corect un tratament pentru epilare definitiva?

Datorita noilor tehnologii si multitudinii de informatii existente acum pe piata, gasim variante diverse pentru epilarea definitiva. La nivel mondial tratamentul de epilare definitiva a devenit o alegere extrem de cautata atat de femei cat si de barbati.

Cu siguranta ati auzit despre epilarea definitiva cu laser Alexandrite sau cu laser Dioda sau IPL si SPL. Cum il alegi pe cel mai bun pentru tine?

Alexandritul este recunoscut in urma unor studii medicale inca din 2001 si 2006 ca fiind cea mai eficienta sursa laser pentru indepartarea pilozitatii pentru fototipurile de piele intre I-III si are o lungime de unda de 755 nm. Pentru o piele mai inchisa la culoare fototip IV-V poti alege o unda ND-YAG sau laserul dioda. Diverse tipuri de lasere se aleg si atunci cand firul de par este foarte gros si negru sau foarte subtire si deschis la culoare.

Alegerea corecta o poate face pentru tine doar personalul medical specializat care are experienta in domeniul epilarii definitive si care are la dispozitie toate tipurile de lasere

Este necesara o anamneza in prealabil pentru a se stabili clar ce tip de piele (fototip) ai si ce structura are firul de par.

De aceea in clinica noastra lucreaza doar cadre medicale si de asemenea am ales sa avem toate tipurile de lasere de ultima generatie: platforma Synchro Repla:Y cu o configuratie ce permite specialistului sa abordeze nevoile pacientului in mod tintit, folosind un sistem de laser Alexandrite cu randament marit (de putere mai mare) la care este adaugat si laser Nd:YAG cu puls lung. Aceasta este cu certitudine una dintre cele mai eficiente tehnologii de pe piata! Avem la dispozitie si o platforma cu laser dioda (dioda si dioda Alexandrite) pentru a face epilare definitiva si pe o piele mai bronzata si o platforma laser Spectra XT pentru firele de par foarte deschise la culoare.

Laserul Alexandrite actioneaza tintit pe zona de tratament, fara a efecta celelalte tesuturi iar siguranta este lucrul cel mai important cand efectuam un tratament !

Ce presupune tratamentul pentru epilare definitiva?

Cand vorbim de epilare definitiva tintim de fapt foliculii pilosi aflati in piele si de aceea este foarte importanta lungimea de unda aleasa pentru a ajunge la adancimea unde anatomic se afla cei mai multi foliculi. Firul de par are trei stadii diferite de crestere: anagen, catagen si telogen. Putem sa distrugem foliculul doar cand firul de par este in stadiu anagen. Ne imaginam firul de par ca pe un conductor, ce conduce lumina laserului catre radacina si asa intelegem de ce este nevoie de radacina pentru ca firele sa fie distruse. Acesta este motivul pentru care nu este indicat inainte de epilarea definitiva cu cel putin trei saptamani sa utilizam nicio metoda de epilare prin smulgere ci doar prin taiere (lama sau crema epilatoare). Recomandarea noastra este sa folositi lama cu o seara inainte de ziua in care aveti programare .

In plus tratamentul de epilare definitiva are un efect foarte bun pentru pacientii care se confrunta cu foliculita sau cu firele de par ce cresc sub piele.Practic cu ajutorul impulsurilor laser setate cu o lungime de unda si intensitate specifica fiecarui pacient, se tinteste melanina din firul de par (substanta care-l coloreaza) si caldura generata de lumina laser distruge foliculul de la radacina. Performanta tehnologiilor folosite de echipamentele noastre se reflecta in absorbtia energiei emisa de laser strict de catre firul de par, fara a afecta celelalte tesuturi.

Pentru ca un tratament de epilare definitiva sa fie cat mai eficient, este necesara o pregatire prealabila :

• nu utilizam metode de epilare prin smulgere cu ceara sau epilatorul cu cel putin trei saptamani inaintea sedintei de epilare;
• In toata aceasta perioada putem folosi lama de cate ori simtim nevoia si obligatoriu cu o seara inaintea sedintei de epilare;
• nu luati medicamente fotosensibilizante cu cel putin o zi inaintea tratamentului si nici in ziua programarii;
• desi epilarea definitiva se face si pe pielea bronzata noi recomandam pentru a evita orice tip de reactie adversa sa evitati expunerea la soare sau solar intre 3 si 14 zile inainte si dupa tratament;
• evitati baile fierbinti si masajele exfoliante dupa tratament;
• folositi crema cu factor de protectie mai ales daca zona tratata este fata.
• In functie de fototipul dvs si de structura si culoarea firului de par aveti nevoie de 6-8 sedinte pentru a elimina firele de par in proportie de 70-90 %, in functie de zona tratata (zonele mai active din punct de vedere hormonal au nevoie de mai multe sedinte: inghinal, axila sau barba la barbati)

Alte tipuri de tratamente ce se realizeaza cu ajutorul laserului Alexandrite

• Epilare definitiva pentru orice zona a corpului;
• Leziuni pigmentare datorate varstei sau soarelui si leziuni vasculare (venectazii telangectazii)
• Eliminare tatuaje

Care este mai recomandat? Laserul Alexandrite sau Laserul Dioda?

Cele doua lasere sunt comparabile dar depinde foarte mult de tipul de dioda folosit. Dioda are o lungime de unda putin mai lunga decat alexandritul, adica in jur de 808- 810 nm comparativ cu 755 nm. Din studiile medicale realizate pana in prezent a fost evidentiat faptul ca majoritatea firelor de par sunt situate la o adancime in piele care corespunde lungimii de unda de 755 nm. Totusi eficienta diodei este si ea demonstrata si este comparabila cu laserul alexandrite insa aparatul trebuie sa fie unul medical pentru ca posibilitatea de a avea efecte adverse este insa mai mare pentru laserul dioda.

Asta înseamnă ca am scapat definitiv de par?

Dupa ce ati terminat un tratament de epilare definitiva cu laser sunt necesare sedinte de intretinere o data pe an pentru zonele care nu sunt foarte active hormonal( picioare, brate, abdomen, etc) sau de doua ori pe an pentru zona inghinala sau axila. Firele de par se pot reactiva atunci cand urmam un tratament hormonal, pe timpul sarcinii sau daca avem o patologie ce implica anumite disfunctii hormonale.