Clinica de estetica medicala si remodelare corporala Ultratonique Craiova | Ramnicu Valcea

S.P.L.

Noua tehnică pe care ULTRA TONIQUE  o pune la dispozitia clientelor sale aduce ceva revoluţionar şi mult mai sigur. Aparatul Yperion L 900, vine din Franţa şi aduce nou conceptul SPL (square pulsed light) – o inovaţie în domeniul luminii pulsante ce ofera rezultate exceptionale.

Este foarte important sa stim exact ce presupune epilarea definitiva  si cum fiecare dintre noi suntem  unice, discutia directa cu specialistii cabinetului este imperios necesara. Trebuie sa stiti totusi niste reguli generale :  pe scurt, lumina este atrasa de firul de par, ajunge la foliculul acestuia (radacina) si il distruge. Zona ce va fi epilata va fi curatata si dezinfectata. Se aplica un gel identic cu cel folosit in ecografie si se trece la epilarea zonei. Aparatul Yperion are un sistem foarte performant de racire asa ca procedura nu este dureroasa .Sigur ca , în funcţie de culoarea pielii (persoanele cu pielea mai alba vor avea un „confort” mai ridicat), densitatea firului de par, sau sensibilitatea fiecărei persoane, senzaţia poate fi diferita. Zona pe care dorim sa o tratam nu trebuie epilata cu ceara sau prin alta metoda de smulgere  cu cel putin 3 saptamani  inainte de sedinta de epilare definitiva. Parul din zona respectiva va fi ras inainte iar daca este vorba de fata va fi taiat cu un aprat special. Firul de par are trei stadii de crestere : anagen ,catagen , telogen  . Nu putem distruge decat firele de par aflate in crestere, suficient dezvoltate astfel incat sa fi depasit suprafata pielii si sa fi acumulat suficienta melanina ( substanta ce le coloreaza) – stadiul de crestere anagen. Pe corp exista intre 20-25% fire de par in acest stadiu de crestere deci doar atatea „omoram” intr-o sedinta.

Din aceste motive nu putem epila definitiv intr-o singura sedinta – se recomanda de la 6 la 8 sedinte ,in functie de fiecare pacient in parte. De asemenea nu trebuie sa ne expunem la soare inainte si nici dupa sedinta de epilare o perioada de minim 15 zile.  Nu exista riscuri la folosirea acestei metode dar exista cateva contraindicatii : sarcina, epilepsia, diabetul in stare avansata, tumori pe piele si tratamentele cu medicamente fotosensibile.

Credem ca este bine de stiut  ca  la noi in cabinet  aparatul este folosit  doar de personal ce are pregatire in domeniul medical si care si-a luat atestatul de folosire a acestuia in Franta.

Putem sa va mai spunem ca reprezentantul  firmei Yperion in Romania,  ne considera printre primele trei cabinete din tara ( in functie de numarul de pacienti si de rezultatele obtinute).

Exista efecte secundare la epilare definitiva SPL?

 

In anumite cazuri, poate aparea roseata in zona tratata, edem local sau “peri-follicular papulae” (pielea de gaina). Aceste efecte dispar la cateva ore de la tratament. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, nu exista efecte secundare vizibile.

 

De ce dureaza un timp pana ce firele de par cad?

 

Dupa o sedinta de epilare definitiva SPL, parul este detasat de folicul dar ramane in bulb. Este impins progresiv spre inafara in timpul exfolierii pielii.Din aceasta cauza parul in aparenta creste pentru inca o saptamana sau doua.

 

De ce avem nevoie de mai multe sedinte?

 

Razele luminoase emise de aparatul SPL poate actiona pe acele fire de par in faza lor de crestere. Statistic, in ciclul cresterii firului de par, este estimat ca 20% din fire sunt in faza de crestere(faza anagena – doar atunci firul de par este prins de radacina lui). Din acest motiv avem nevoie de mai multe sedinte.

 

De cate sedinte de SPL avem nevoie ?

 

Numarul sedintelor depinde de culoarea firului de par si a pielii, zona de tratament si factori genetici individuali. Din acest motiv este dificil sa spunem un numar exact de sedinte. Dar este general acceptat ca o medie de 6-8 sedinte da rezultatele asteptate. Se va efectua o sedinta la 4 saptamani. Inca de la prima sedinta efectele sunt vizibile.

 

Toate tipurile de par pot fi epilate definitiv?

 

– Cele mai bune rezultate sunt obtinute pentru parul mai inchis la culoare (mai bogat in melanina).

– Firele deschise la culoare sau foarte fine sunt mai dificil de tratat.

– Firele de par alb sau rosu nu pot fi tratate cu aceasta metoda.

Este foarte importanta evitarea bronzarii (naturale/artificiale) inaintea tratamentului.

 

Programare online!