EPILARE
DEFINITIVA

Laser Deka Alexandrite

Ce este un tratament pentru epilare definitiva?

Avansul tehnologic ne pune la dispoziție variante eficiente pentru a scapa definitiv de parul inestetic. Tratamentele de epilare definitiva sunt, astazi, o alegere populara in randul femeilor, dar si al barbatilor - la nivel mondial.

Tratamentele de epilare definitiva au rolul de a distruge foliculii pilosi, dar si de a oferi o solutie reala pacientilor care se confrunta cu foliculita si fire de par sub piele. Cea mai des intalnita metoda de epilare definitiva este fotoepilarea, care actioneaza prin doua tipuri de tehnologii: lumina intens pulsata (IPL) si laser. 

Ambele actioneaza asupra firului de par, pe care il ard de la radacina. Diferenta dintre cele doua consta in impactul luminii: prin tehnologia IPL sunt distrusi foliculii pilosi care corespund punctelor focale ale lungimilor de unda emise, in timp ce tehnologia laser actioneaza tintit si eficient printr-o singura lungime de unda.

 

Cum functioneaza un tratament pentru epilare definitiva?

Echipamentele din portofoliul nostru utilizeaza fototermoliza selectiva: folosirea luminii (foto), transformata in caldura (termo), ce este utilizata ulterior pentru a afecta zona tinta (liza) – drept metoda pentru indepartarea parului nedorit. Practic, prin intermediul flash-urilor de lumina, cu o lungime de unda si intensitate pre-definite si controlate, este tintita melanina din firul de par, iar caldura generata distruge foliculul pilos de la radacina, impiedicand astfel aparitia unuia nou. Performanta tehnologiilor folosite de echipamentele noastre se reflecta in absorbtia energiei emisa de laser strict de catre firul de par, fara a afecta celelalte tesuturi. Pentru ca un tratament de epilare definitiva sa fie cat mai eficient, este necesara o pregatire din partea pacientului dumneavoastra, inainte de inceperea protocolului:

  • Utilizarea lamei de ras faciliteaza ingrosarea firului de par, dar si dobandirea unei culori mai inchise – care sa atraga eficient energia laserului;

  • Pentru evitarea posibilelor reactii negative, la nivelul pielii, in functie de tehnologia de fotoepilare aleasa, este indicat ca pacientii sa evite expunerea la soare intre 3 si 14 zile inainte de (si dupa) realizarea tratamentului;

  • In ziua tratamentului si pentru evitarea disconfortului nu sunt recomandate medicamentele fotosensibilizante, care ar putea creste gradul de disconfort.

Aparatele de epilare definitiva cu laser distribuite de BeautyMed provin de la producatori precum Candela si Cocoon Medical – recunoscuti la nivel international pentru calitatea exceptionala si versatilitatea echipamentelor, siguranta tehnologiilor, alaturi de facilitarea unor protocoale cu un grad de confort marit, sigure si rapide.

Ce este laserul Alexandrite?

Laserul Alexandrite este un laser in stare solida ce foloseste ca amplificator mineralul crisoberil imbogatit cu crom (chromium-doped crysoberyl) (Cr:BeAl2O4, cristal alexandrite). Acest laser este in spectrul luminos intre 700 si 820 nm (in vecinatatea infrarosului), fiind cel mai des folosit cu lungimea de unda de 755 nm. Este considerat un laser cu lumina rosie. Poate fi operat in mod continuu (pana la 100W) sau in mod pulsat. Modul Q-Switched permite livrarea unui impuls cu o durata foarte scurta (doar cateva nanosecunde), cu o intensitate extrem de ridicata, de unde si eficienta sa in epilare definitiva. 

In plus, laserul Alexandrite trateaza si:

• Petele de varsta si petele pigmentare

• Leziunile vasculare tip paianjen

• Semnele vasculare din nastere

• Tatuaje de diferite culori si dimensiuni

Cum functioneaza aparatura cu laser Alexandrite?

Pentru ca lumina cu lungimea de unda a laserului Alexandrite este absorbita de melanina si nu de sange, acest laser poate fi folosit pentru a distruge controlat tesuturile cu un continut mare de melanina (foliculi pilosi, leziuni pigmentare). Lumina cu lungimea de unda emisa de laser este absorbita de cromofor si transformata in caldura. Astfel laserul Alexandrite actioneaza pe principiul fototermolizei selective: folosirea luminii (foto), transformata in caldura (termo) si folosita pentru a afecta zona tinta (liza). In felul acesta, cu un Alexandrite puteti distruge foarte precis un tesut tinta, fara a afecta pe celelalte.

Beneficiile aparatelor cu laser Alexandrite. Ce tipuri de tratament poti realiza cu laserul Alexandrite?

• Epilare definitiva

• Leziuni pigmentare si vasculare

• Eliminare tatuaje

Ce vor experiementa pacientii cu Aparatele Laser Nd:YAG Candela Medical?

Laserele produse de catre compania Candela sunt mai sigure decat metodele traditionale datorita abilitatii unice de a trata eficient leziunile pigmentare si vasculare, de a eliminara tatuajele sau parul inestetic de pe multiple zone ale corpului. Laserul Alexandrite actioneaza tintit pe zona de tratament, fara a efecta celelalte tesuturi.

Cu ce este diferit de alte lasere?

Cu ce este diferit laserul Alexandrite de alte tipuri de lasere? Pe langa culoare, lungimea de unda este singura diferenta majora comparativ cu alte sisteme laser.

De exemplu, laserul Alexandrite emite o raza rosie de lumina de 755nm. Un laser dioda emite o unda de 810 nm iar un laser YAG o raza de 1064 nm.

Eficienta laserului Alexandrite

Cu laserul Alexandrite se elimina in medie cam 70% din parul nedorit, dupa un protocol de 6-8 sedinte pentru parul mai subtire si de 8-12 pentru parul mai gros, inchis la culoare.

Este considerat cel mai rapid laser, eliminand o mare parte din par in doar cateva sedinte. Pentru pacientii interesati de tratarea unor zone mari ale corpului (abdomen, piept, spate, umeri sau picioare) este recomandat adesea laserul Alexandrite.

Laserul Alexandrite este printre putinele recomandate in tratarea hipertricozei, cunoscuta si ca "Sindromul Ambras”.

Laserul Alexandrite vs. Laserul Dioda

Unul dintre cele mai populare tipuri de lasere pentru indepartarea parului cu o astfel de tehnologie este laserul cu dioda pulsata, care are un fascicul putin mai lung decat laserul Alexandrite.

Intr-un studiu din 2001 - cele 2 lasere au fost comparate pentru a se vedea care dintre acestea produce cele mai bune rezultate pe termen lung. Laserul Alexandrite a redus cu 85% parul, in timp ce dioda laser cu 84%. Pachete de 4 sesiuni cu ambele lasere au redus parul cu 90%, pana la 12 luni.

Un alt studiu realizat in 2006 a analizat eficienta celor 2 lasere si rezultatele au fost similare. Totusi, in cazul diodei laser exista riscuri mai mari de efecte secundare - in proportie de 28.9%, comparativ cu 9.5% la Alexandrite.